Ексминистър от Дупница не успя във ВАС

07/07/2024 16:04 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Бивш министър на здравеопазването от Дупница е бил в конфликт на интереси, докато е заемал поста. Това потвърди петчленен състав на Върховния административен съд. Решението на магистратите по казуса с д-р Стойчо Кацаров е окончателно.

Магистратите сочат, че Кацаров е нарушил закона, след като в първите си дни начело на здравното министерство, е подписал проект за изменение на Наредба за утвърждаване на медицински стандарт „Клинична лаборатория". По този начин той е действал в частен интерес на свързаното с него Сдружение „Център за защита правата в здравеопазването", а това е в нарушение чл. 58 от ЗПКОНПИ, потвърждава Върховният съд. Стойчо Кацаров е глобен с 5000 лева.

"Частният интерес от действията на Кацаров се изразява във възможността да окаже помощ и подкрепа за свързаното с него юридическо лице – Сдружение ЦЗПЗ– нематериална облага по смисъла на чл. 54 от ЗПКОНПИ, се казва още в решеното на съда. Подписаният от министър Кацаров проект за изменение и допълнение на Наредба за утвърждаване на медицински стандарт „Клинична лаборатория" е станало на 18.05.2021 г., когато той е бил в управлението на „Център за защита правата в здравеопазването", но в същото време е заемал и изпълнявал длъжността министър пише в решението на ВАС.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook