Пеевски се опълчи на дерибеите в ДПС

07/07/2024 18:12 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

ДПС разпространи публично открито писмо на съпредседателя Делян Пеевски. Опълчи се на дерибеите във властта. Вместо позиция на почетния председател Ахмед Доган, излезе това на Пеевски.

"Да съм ясен - противопоставяне Доган-Пеевски няма и не може да има! Конфликт Доган-Пеевски няма и не може да има! Тема Доган-Пеевски няма и не може да има", категоричен е съпредседателят.

"Доган е лидерът, до когото неизменно съм бил в най-трудните моменти, независимо от всичко! Когато са го предавали, когато е било трудно, когато всички са се изпокривали, аз пак съм бил до него. И другото - той винаги е бил до мен. Ще се обърна с цялото си уважение към г-н Доган, за да кажа само едно "винаги съм бил до теб, винаги си можел да разчиташ на мен и това не се е променило", казва Делян Пеевски.

Публикуваме още от позицията без редакторска намеса:

"Но трябва да сме честни с хората и да признаем - тема има и конфликт има. И темата е Пеевски-дерибеите. Дерибеите, които забогатяха на гърба на Доган. Които тормозеха хората с "това за нагоре, това за мен, мене ме праща" и т.н. И хората ни и самите дерибеи много добре знаят за какво говоря! Правя и ще направя всичко, за да приключа темата с тях и да престанат да тормозят нашите хора.

Винаги, независимо от това, какво се случва ще бъда с тези хора, заради които поех тежестта на отговорността да бъда председател на партията. За всички останали теми, винаги, когато е трябвало съм разговарял с абсолютно всички. Никой не е разговарял с колегите повече от мен.
За заседанията и двамата председатели въпрос е липсата на инициатива, но това не може да бъде застрашаващ целостта на партията проблем. Истинската тема, обаче, е Новото начало. Това изплаши дерибеите. Това, което в момента те правят се случва с натиск, с мачкане на хора, което повече няма да бъде допускано. Аз няма да изоставя принципите на Новото начало! Ще дам шанс на младите хора и обновлението, защото ние доказахме, че можем да сме силни. Искам младите да виждат, че има смисъл да подкрепят ДПС. Защото хората видяха и повярваха какво можем.

ДПС стана втора политическа сила с 47 депутата, със своите активни кметове и силна местна власт и не трябва да позволяваме нищо да ни спре по този път! Трябва да бъдем обединени, да сме заедно", отчете Делян Пеевски.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook