Експлозии в планината Славянка

30/07/2024 10:40 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Прекратено е временно потушаването на пожара в планината Славянка. От МВР информираха, че в района на българо-гръцката граница има експлозии. Те са от мините, за които се смяташе до момента, че са премахнати преди години.

Нашите огнеборци са на терен поредно денонощие. Два френски самолета осъществявиха четири полета над огнищата и минното поле.

Заради взривовете работата е спряна, до второ нареждане. Опасното за хората място над километър и половина. Както подробно информирахме, вчера огъняут обхвана българската част на Славянка. Горят насаждения в резервата "Али ботуш". Жителите в санданските села Голешово и Петрово са силно уплашени, огънят е над тях.

На мястото е директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Александър Джартов. Вчера в райожна бяха премиерът Димитър Главчев и вътрешният министър Калин Стоянов.

"Изминалата нощ бе тежка за българските пожарникари по границата на планината Славянка. Огънят отново е на българска територия, има опасност пожарът да стане върхов. На още две места е пробил огънят от Гърция, където се гаси само с летателна техника и пожарът не може да бъде овладян две седмици, коментира Пламен Поюков, директор на горското стопанство в Катунци. Горските се опасяват да не се запалят боровите гори в подножието. Очаква се по-късно днес военен хеликоптер.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook