Европейски пари за Благоевград, Симитли, Кочериново и Бобошево

12/08/2021 15:35 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Отпускат 792 597 лева по европейски проект за смекчаване и адаптация към измененията на климата в Благоевград, Симитли, Кочериново и Бобошево.

Първата мярка е инсталиране на соларни системи за топла вода в 10 детски градини и ясли на територията на община Благоевград – 7 в Благоевград и 3 в селата Церово, Покровник и Зелен дол. Срокът за изпълнение е 24 месеца.

По проекта трябва да се създаде електронна база данни на зелената система на града с възможност за актуализиране в реално време и публичен достъп, включващи регистри на зелените площи и дълготрайната растителност, на уличната растителност и на използваните горива.

Третата мярка е свързана с инсталиране на соларни системи за топла вода в 8 детски градини и 3 социални заведения на територията на община Симитли.

Следващата стъпка е пилотно въвеждане на домашно компостиране на биоразградими отпадъци в 600 домакинства на територията на община Кочериново. Последната мярка е пилотно въвеждане на домашно компостиране на биоразградими отпадъци в 600 домакинства на територията на община Бобошево.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook