Факелно шествие за Ньойския договор

26/11/2023 12:16 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Организират факелно шествие по повод годишнина от подписването на Ньойския договор. Ще се проведе днес под надслов "Български марш".

Шествието е под егидата на младежката организация на ВМРО. Навършват 104 години от подписването на договора, който е разпокъсал страната ни.

"Днес Български марш е общонационалното шествие, което от множество години по традиция провеждаме в цяла България, в памет на тези събития и мерзкия Ньойския диктат, който с черната си забрадка обви стотици хиляди български съдби. И днес като национално отговорни български младежи заявяваме ясно и категорично, че няма да забравим и няма да простим това, че откъснаха жива плът от България - че разделиха майки от деца, бащи от синове, братя от сестри, къщи, дворове и дори гробове, пишат младежите от ВМРО.

"В годишнината от това мерзко деяние ви приканваме да се включите в Български марш, за да покажем на враговете на България, че лозунгите „България над всичко“ и „Всичко за България“ стоят над дребните ни различия. Нека си спомним, че преди съдбоносната дата, преди безчестния договор на 27 ноември се е празнувал Денят на победите на българската армия. Заповядайте с нас да почетем падението и едновременно с това гордостта на България - в този ден покажем пред света, че България е жива и ще пребъде", приканват младите патриоти. В столицата е от 18.00 часа пред паметника на Незнайния воин.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook