Фирма иска 18 000 лева за клип на Благоевград

24/01/2020 16:23 1 Коментирай

Фирма с регистрация в столицата търси 18 000 лева за заснет 7-минутен клип, отразяващ 107 години Свобода в Благоевград.

Представлява кадри от церемонията на площада през месец октомври миналата година. Клипчето, което не е излъчвано никъде, но е изработено като архив за Общината, е заснето сякаш с телефон, разкри зам.-кметът Василиса Валеова. Скъпият клип бе прожектиран пред медиите в Благоевград днес.

Кадрите са десетина. Снимани са кметът Атанас Камбитов, военният министър Красимир Каракачанов, литургия на свещеници в памет на загиналите за освобождението от турско робство и тържествено вдигане на знамената.

"За заснемането и изработката няма договор. Има обаче фактура за 18 хиляди лева, която сега ние трябва да платим", коментира хуманитарният зам.-кмет и попита редно ли е да се осребри тази фактура.

Официално името на фирмата не бе съобщено. На пресконференция бе посочен само ЕИК - 175360465.

Проверка в регистрите показа, че изпълнителят на архивирания клип е "Стейдж Мастерс". Дружеството е с регистрация в столичния квартал "Овча купел". Собственик на ЕООД-то е Ивайло Валериев Иванов.

Дейността му е производство, транспортиране и монтаж на акустична техника, озвучаване, ефектно и сценично осветление, сценична и концертна подготовка и техническо обезпечаване, импресарска дейност, както и всяка друга дейност, незабранена от закона, включително и дейности, за които се изисква специално разрешение-след получаването му.

Същото дружество е получавало пари от предходния кметски екип, също без договор.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. продуцент -
    Наско и Хриси са най големи

Социално

новини благоевград facebook