Томов: Като си докарал града до просешка тояга-да си вземеш шапката и да се наведеш

24/01/2020 15:20 0 Коментирай

Екипът на благоевградския кмет Румен Томов дава на Специализираната прокуратура 3 незаконно проведени обществени поръчки.

На пресконференция днес Томов не коментира за кои обекти е искането за разследване. Търси се намесата на спецпрокуратурата и за харчовете на предишното ръководство на Общината за фестивала "Франкофоли".

"Няма изпълнение на проект през последните години, за който не са последвали драстични финансови санкции.

Само днес получихме поредната глоба за 1 701 205 лева. Тя е заради неправомерния избор на изпълнител на новоизградените социални жилища в квартал "Освобождение", обяви градоначалникът.

В хазната на Благоевград се очакват да се влеят 6 800 000 лева, но заради финансовите санкции и множество заведени дела по различни казуси, едва ли ще останат около 1 400 000 лева, пресметнаха от кметския екип.

Дадоха пример и с проекта за изграждане на подлез в квартал "Грамада" Там процедурата била престъпно объркана. Обектът е обявен за трета категория, а той реално е първа. Направено е запитване в МРРБ дали да се направи повторна обществена поръчка за строежа на очакваното 50 години съоръжение, което е с цел обезопасяване на трафика около железопътната гара и квартала.

За нападките, отравени от екскмета Камбитов в социалната мрежа, Томов го посъветва: "когато си докарал града до просешка тояга, когато си прогонил инвеститорите, трябва да си вземеш шапката, да се наведеш, и да си тръгнеш, за да не те мислят хората повече".

"Смятах този човек за по-интелигентен. Само веднъж съм говорил с Камбитов. Той ми звънна, когато спечелих изборите и попита как да стане предаването на властта. Отговорих му - както прецените, така да се направи", каза Томов.

Томов коментира детайли по казуса с фестивала "Франкофоли".

"Разговарях с директора Жерар Понд по телефона. Подчертах, че имаме готовност за провеждане на шестото издание в Благоевград. Той ми каза, че фестивалът ще е в София и подчерта, че ще се финансира от Атанас и Шопова", цитира Томов.

"Оказва се, че пет години са давани обществени пари, за да се изгради частен бизнес", коментира той и загатна, че е има информация за задействана процедура за регистрация на марката "Франкофоли" в Патентното ведомство.

Томов коментира, че ако ВАС реши да се прекратят предсрочно правомощията му на кмет и се стигне до нови избори, ще се яви отново. Дължи го на всички над 18 000 благоевградчани, гласували за него на балотажа.

 

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook