Оспориха жалби за детрониране на кмета Томов

14/01/2020 15:27 0 Коментирай

Бившият юрист на Община-Благоевград, от времето на екскмета Елиана Масева, брани интересите на градоначалника Румен Томов по делото за детронирането му.

Пред административния съдия Димитър Узунов Кривачка оспори редовността на жалбите, подадени от ГЕРБ, както и от неуспелите кандидат-кметове Албина Анева, Валери Смиленов и Илия Илиев, съответно представители на партиите МИР, Нова алтернатива и Свобода.

Съгласно член 42 от ЗМСМА, право да водят дело за прекратяване на пълномощията Томов, имат само ръководствата на партиите, изтъкна Кривачка.

Въпреки, че една от жалбите, тази на ГЕРБ, е подписана от лидера Бойко Борисов, няма решение на Изпълнителната комисия да се води дело рещу решението на ОИК-Благоевград, в което бе отказано преждевеременно отстраняване на градоначалника, тъй като до 4 декември миналата година не е бил заличен като едноличен търговец В Търговския регистър, а само в законовия срок е прехвърлил ЕТ-то си на своя син.

Припомняме, детронирането на Румен Томов бе поискано именно поради тези съображения от екскмета Атанас Камбитов.

Общинската избирателна комисия отказа преди седмици да отстрани Томов заради пропуснатите срокомве за заличаване на фирмата, "за" гласуваха само четирима от членовете - представители на ГЕРБ.

Докладчикът по делото Димитър Узунов съобщи в залата днес, че е постъпило подробно писмо от Томов по казуса, което бе приложено в материалите по процеса. Адвокат Кривачка изтъкна, че делото трябва да бъде прекратено.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook