ГЕРБ и неуспели кандидат-кметове атакуват Томов

27/12/2019 15:45 6 Коментирай

Активът на ГЕРБ в Благоевградско не желае Румен Томов за градоначалник.

Лидерът в Пиринско, евродепутатът Андрей Новаков, внесе жалба в Административен съд-Благоевград по казуса с незаличената фирма на Томов. Това обяви самият той по време на пресконференция днес.

Припомняме, преди дни Общинската избирателна комисия отказа да прекрати преждевременно мандата на спечелилия балотажа с Атанас Камбитов Румен Томов. Само четирима от квотата на ГЕРБ в ОИК гласуваха за снемането му от власт, останалите деветима подкрепиха градоначалника.

"Внасям жалбата и нека магистратите се произнесат по казуса. Ние сме категорични, че законът е нарушен. Ще изчакаме решението на съда. През последните 2 седмици виси един огромен проблем и точно, защото искам да помогна на града и кмета, считам, че е най-редно Административен съд да се произнесе", заяви Новаков.

Той коментира, че ако всичко е наред с действията или бездействията на кмета, то ще си стиснат ръцете и ще продължат да работят. Другият вариант е провеждането на нови кметски избори.

Жалби в АС-Благоевград са внесли още кандидатите за кметове Албина Анева и Валери Смиленов, въпреки, че бяха с Томов по време на кампанията.

Напиши коментар

Коментари

  1. ?? -
    И кой се нуждае от това освен вас негодници
  2. Пенч -
    Абе хора нима не погазен закона?Като има закононарушение трябва да има и последствие.
  3. Цецка -
    А прокурорите, които спасиха Камбитов кога ще ги дават на съд?!?!
  4. Сашо -
    Заря спри се бе, подвий си дяволската опашка и си иди на Падеш.
  5. Генерал -
    Албина и Смиленов да не се готвят пак за избори-тоя път няма да имат и десетина избиратели. Некадърници злобни!
  6. Гн-Нимолов -
    Не им ли писна от опитите за саботаж на горкия човечец още не е започнал да си върши работата аман от такива значи секнаха им далаверите и сега хайде да запопнам да плюваме колкото де може ама срам нямат не им ли писна вече вече то на гражданите им писна вече

Социално

новини благоевград facebook