Галин Цоков се хвали с "Дигитална раница"

14/12/2023 17:50 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Образовантелният министър Галин Цоков гостува в Гоцеделчевско. Проведе среща с директори на училища от региона.

"Десет пъти са се увеличили посещенията в платформата "Дигитална раница" през последните два месеца", похвали се той. Цоков коментира възможностите, които дават дигиталните технологии и успешните примери на внедряването им в различни образователни институции по света.

„Разбира се дигитализацията не може да даде отговори на всички въпроси и трябва да отчитаме традициите на българската образователна система“, подчерта проф. Цоков. По думите му при всяка трансформация и реформа е много важно да се чува мнението на хората, които са част от системата. „Затова и тези срещи по места са толкова важни, защото искам да чуя вашето мнение и вашето виждане за всички стартирани процеси по промяна“, каза министърът.

В следващите дни Министерството на образованието и науката свиква национална среща на всички Регионални управления на образованието за подготовка на директорските конкурси, стана ясно още от неговите думи.

Срещата бе организирана от председателя на Съюза на българските учители д-р Янка Такева, която поздрави директорите и учителите от региона за високите резултати, които постигат. На срещата присъстваха и заместник-кметът на община Гоце Делчев Саид Иброш, началникът на отдел „Образование“ Маргарита Енчева и началникът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook