Главчев отсвири новите технически прегледи на колите, уволни шефа на ДАИ

02/08/2024 10:30 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Изпълнителният директор на Държавната автомобилна инспекция Борислав Муеров е уволнен заради казуса с техническите прегледи на колите. Правителството спешно ще заработи за промени в наредбата, по която се провеждат проверките. Според нея има опасност хиляди стари бензинови коли да бъдат спрени от движение.

Данните от прегледите вече автоматично се предават от пунктовете към Държавна Агенция "Автомобилна администрация, което прави невъзможни фиктивните проверки.

Тази сутрин, докато се провеждаше парламентарният блицконтрол с участието на премиера, депутатът от "Възраждане" Ангел Славчев настоя Главчев да каже кога следващата седмица ще създаде междуведомствена работна група, която да изработи промени в наредбата.

"В резултат вероятно на всичките действия, които сте предприели, онзи ден подписах предложение до министъра на транспорта за освобождаване на изпълнителния директор на ДАИ", отговори му Главчев. И обеща да подпише за създаването на работната група в първия възможен ден.

Главчев го увери, че ще предприеме възможно най-бързи действия, както и че изготвените промени ще минат по късия срок за обществено обсъждане, който е 14 дни, пише segabg.com.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook