Глобен шеф на ОбС съди Антикорупционната комисия

25/04/2022 11:06 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Антикорупционната комисия санкционира председател на Общински съвет за конфликт на интереси. Глобата е в размер на 10 065 лева, информираха от пресцентъра на КПКОНПИ.

Председателят на ОбС-Бобошево Стефан Тачев е участвал в гласуване на решения, които се отнасят до негови имуществени интереси.

Тачев е нарушил правилата и правилника за работа на Общинския съвет, като е участвал в гласуването за оставането му на председателския пост.

Припомняме, преди две години Стефан Тачев бе детрониран, но последва дело в Административен съд-Кюстендил. Магистратите го върнаха обратно на поста в ОбС. Сега ще оспорва в съда и санкцията от Антикорупционната комисия.

Стефан Тачев е в дълбок конфликт с кмета на Бобошево Крум Маринов. Сипят жалби един срещу друг от началото на първия мандат през 2008 година.

Името на Маринов фигурира в списък на МВР за корупционни преписки, забавени през годините. Разследването срещу Маринов е от 3 ноември 2021 г.одина по описа на Главна дирекция „Национална полиция” и касае корупционни действия на кмета. Документите са били изпратени на 5 януари в Специализираната прокуратура.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook