Кирил Петков и Зеленски радостни за Макрон

25/04/2022 12:07 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Премиерът Кирил Петков отправи поздрави към преизбрания за втори мандат президент на Франция Еманюел Макрон. За победата му той написа в Twitter часове, преди обявяването на официалните резултати. Петков се надява двамата да продължат работа заедно в една по-обединена и по-силна Европа.

Украинският президент Володимир Зеленски поздрави Еманюел Макрон за преизбирането му и каза, че френският президент е “истински приятел на Украйна”. Той също избра социалната мрежа, за да демонстрира приятелските отношения.

“Поздравления за президента и истински приятел Еманюел Макрон за изборната победа. Пожелавам на Еманюел Макрон нови успехи за доброто на френския народ. Оценявам подкрепата на Франция и съм убеден: предстоят ни нови общи победи! Напред към силна и обединена Европа!”, написа Зеленски.

“Поздравявам Еманюел Макрон за преизбирането му. Франция е наш най-стар съюзник и ключов партньор в решаването на глобалните проблеми. Очаквам с нетърпение да продължим нашето тясно сътрудничество, включително по въпросите за подкрепа за Украйна, защитата на демокрацията и борбата с промените в климата”, публикува в същата мрежа Байдън.

Припомняме, Макрн победи 53-годишната Льо Пен, която се кандидатира за президентския пост за трети път. Тя загуби от Макрон през 2017 г. Тогава той получи 66% от гласовете, а нейният резултат се смяташе за безпрецедентна победа за крайната десница.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook