Готвят протести заради новия мост в Симитли

21/04/2022 08:44 0 Коментирай

Кметът на Симитли Апостол Апостолов предупреди, че ще се стигне до протести, ако до дни не се пуснат в експлоатация новоизградения мост. Съоръжението е наплъно готово, но остава затворен необяснимо защо. Над 4000 жители в квартал "Ораново" са откъснати от града и са принудени да обикалят излишно с колите си.

"Ако до седмица мостът не бъде пуснат, най-вероятно ще се стигне до протести и затваряне на главен път Е-79. Назрява недоволство в жителите на града. Всички се надявахме, че за Великден ще може да пуснем моста, но това не се случи. В момента хората обикалят близо 20 километра и то при тези цени на горивата. Не е нормално това да бъде причинявано на жителите на град Симитли“, заяви кметът Апостол Апостолов.

Кметът припомни, че новото модерно съоръжение, което отговаря на всички европейски изисквания, е готово и вече 30 дни на терен няма работници, тъй като мостът е изцяло завършен. Според него Акт 15 не е бил подписан, тъй като е бил установен проблем с хоризонталната маркировка и е трябвало да се изчака 72-часово тестване на водопровода.

И двете неща вече не фигурират като пречки, тъй като маркировката е поправена, а водопроводът работи близо 20 дни, което е много повече от необходимия тестов период. Надявам се, че след първия документ ще последва и Акт 16 и мостът ще бъде пуснат за движение.

Представители на МРРБ са съобщили пред БНТ, че след приключване на работата на комисията, АПИ ще отправи искане към Дирекция за национален строителен контрол за сформиране на държавна приемателна комисия, която да издаде Акт 16.

Новият мост е и част от връзката на Симитли с главен път Е-79 и второгласния Симитли -Гоце Делчев. Той бе построен с 2 000 000 лева на мястото на стария Железен мост от Първата световна война.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook