Градоначалник уплаши полицейски началник, отива на съд

18/07/2024 17:30 2 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт спрямо градоначалник. Процесът е за закана, отправена към полицейски началник и негови близки.

Това е първото по рода си дело. Подсъдим е кметът на Дупница Първан Дангов. Потърпевш е началникът на полицията в града Йордан Зарев, съобщиха от прокуратурата. За подобно престъпление се предвижда до пет години лишаване от свобода.

Припомняме, че сблъсъкът между Дангов и Зарев стана по повод паркинга пред управлението в Дупница, за който градоначалникът поиска униформените за плащат, както останалите дупничани.

На 15 март Дангов се обадил на шефа Зарев и му заявил по телефона „щом искаш война, ще имаш война. Ще те приключа и съсипя – теб и твоите близки".

Първан Дангов имаше и друго провинение, за което сезираха държавното обвинение. По негово нареждане през месец май бе издигнато руското знаме пред общината в Дупница, а площадът бе огласен с марша на победата. Флагът бе свалян няколко пъти от съветника Николай Табаков. Тогава Дангов обясни публично, че било по повод 9 май.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Hahahhaha -
    Добре бе а тия наркомани с ел.тротинетките къде разнасят багаж и куките им траят кога
  2. Limonite -
    Дъното.наркодилъра Славев ще ремонтира покрива на МВР.хем продаваше дрога под чадъра на куките сега и покрива ще им прави дъното сте мърши

Социално

новини благоевград facebook