Протест пред ОбС заради увеличени такси

19/07/2024 07:55 0 Коментирай

Недоволни граждани поискаха сметка от общински съветници относно вдгането на тарифите за платен престой и паркиране с 50 процента.

Граждани нахлуха в залата на Общинския съвет - Петрич, в която се провеждаше заседанието вчера. Отговор не получиха и в крайна сметка решението на градоначалника Димитър Бръчков бе прието. Срещу увеличението гласуваха петричките избраници Стоян Руйков, Славчо Илиев, Антониа Паскалева, Борис Липушлиев и Велик Гогов.

Те изтъкнаха, че  "Синя зона" се самоиздържа и не е нужно вдигане на цените, което е в ущърб на жителите в южния град. Занапред те ще плащат по 1.5 лева за час престой, вместо досегашния 1 лева.

Освен това платената зона ще действа и в съботните дни. Също така, по-голямата част от паркинга на болницата ще стане платена зона. По този начин се очаква в бюджета на Община Петрич да постъпват близо 500 000 лева от такса "Синя зона" на година.

"Защитавахме интересите на гражданите, но се оказа, че зависимостите в този Общински съвет надделяха над гражданския интерес.
Продължаваме да се борим и работим в полза на гражданите на Община Петрич", коментираха съветниците от опозицията в ОбС.

Както вече информирахме приетото предложение на кмета Бръчков предвижда и удължаване на часовете за таксуване до 18.00 часа. Петричани ще плащат двойно увеличение за паркиране на личните автомобили пред домовете си, попадащи в територията на „Синя зона”.

Напълно против всякаква логика, паркингът пред болницата в града става платен, като само една трета от него може да се използва от пациентите, заявиха противниците на кметстото решение.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook