Хайки на прокурори в Благоевград заради коронавируса

22/10/2020 16:33 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Благоевградските прокурори излязоха на първа линия в борбата с коронавируса и изваждането на града от "червената зона" на заразата.

Само за ден са съставени 10 акта в заведения, в които персоналът и собствениците им не спазват епидемичните мерки. Предстои да бъде определен размерът на глобите за провинилите се, които варират от 300 до 1000 лева.

От Районна прокуратура-Благоевград отчетоха, че не се спазва дистанция на обществени места, занижена е хигиената. Масово не се носят маски или пък са под брадичката и на лакътя.

Тази вечер предстоят проверки на държавните обвинители в магазини и заведения. Дебнат стриктно за клиенти в тях, които нарушават заповедта на здравното министерство.

В резултат на предприетите действия са съставени 11 констативни протокола с предупреждение за отстраняване на нарушения на мерките, наложени във връзка с усложнената епидемична обстановка в района на града. При неотстраняването им в рамките на следващата седмица предстои въпросните търговски обекти да бъдат затворени.

Както вече информирахме за денонощие в Благоевград заразените са 21 души. Сред тях са лекари, артисти от театъра в града, ученици от Математическата гимназия и полицаи.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook