Хора от Югозапада бранят работните си места

12/03/2022 14:39 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Работници и синдикалисти изпратиха Отворено писмо до премиера Кирил Петков и финансовия министър да не се прекратява дейността на ТЕЦ "Бобов дол". За същото настояват и от дружество. 

"ТЕЦ "Бобов дол" е една от най-големите кондензационни въглищни централи в страната и най-големият работодател и данъкоплатец в община Бобов дол. Дружеството подсигурява и може да осигури в бъдеще устойчиво икономическо, социално и енергийно развитие на цяла Югозападна България, преодолявайки трансформацията си и използването на природен газ, изграждане на фотоволтаичен парк, развитие на системи за производство и съхранение на водород, и въвеждане на газоводородни турбини", се сочи в писмото.

"Евентуалното затваряне на централата ще остави без работа работещите в сектор "Енергетика" от Кюстендил, Благоевград и Перник. Затварянето от от днес за утре, ще доведе до икономически и социален мир в цяла Югозападна България", категорични са от ТЕЦ-я. Те са подкрепени от общинските ръководства на Дупница и Бобов дол, на минната индустрия.

От централата посочват още, че ТЕЦ "Бобов дол" попада в списъка за стратегически обекти за националната сигурност на страната и има сериозно участие в регулирането на напрежението и доставките на свободен, регулиран и балансиращ пазар.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook