Стоянов спря поръчка за депото в Благоевград и пари на екипа "Томов"

22/07/2021 12:27 0 Коментирай

Кметът на Благоевград спря обявена неотдавна обществена поръчка за инсталация на депото край село Бучино. Според Илко Стоянов трябва да се обявят нови критерии за избор на оператор на системата за третиране на битовите отпадъци и компостиращата инсталация.

Зациклянето с боклуците на Благоевград и останалите четири общини, продължава и в този кметски мандат. Обществена поръчка бе спирана и от предишния градоначалник Румен Томов, когато се изграждаше Клетка 1 за боклука, заради което имаше жалби.

"Никой участник не е ощетен. Искаме да изготвим ясни правила за кандидатите, които очаквам да са много. От месец април е променен и договорът с общинската фирма по чистота "Биострой", каза Стоянов и разкри, че няма финансиране.

Орязани са допълнителни материални стимулирания и пари за подготовка на изборите на част от екипа "Томов".

Те са заложени за изплащане преди освобождаването на зам.-кмета Ясен Попвасилев. За него са били определени около 5000 лева. Близо по 7 000 са наредени за другите заместници - Венелин Трошанов и Пролет Трифонова.

Любен Милев, който не е участвал в подготовката, тъй като беше в кампания, е трябвало да получи около 3000 лева, посочи Илко Стоянов. Уволнената преди два дни от него главна секретарка Мария Захова е с начислени 10 000 лева ДМС.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook