Сепарираща инсталация за близо 14 милиона в разложкото депо

25/03/2021 13:13 0 Коментирай

Обявиха две обществени поръчки за 13 800 000 лева в Разлог. 10 376 000 лева без ДДС са заложени за осъществяването на проекта за изграждане на сепарираща инсталация в депото, което обслужва Разлог и общините Банско, Якоруда и Белица.

Инсталацията ще е с капацитет 25 000 тона годишно. 3 395 200 лева са за механизация на депото.

Депото се намира на 6,5 км от Разлог и е с площ 242,68 дка. На място има зона за приемане, където ще има КПП и кантар, автомивка за измиване на гумите на колите, гараж и работилница, резервоар за вода. Също зона за третиране на отпадъците, клетка 1, която работи и клетка 5.
Сепариращата инсталация ще е със застроена площ 1399,57 квадратни метра, е разделена на три зони.

Предвидена е инсталация за сепариране и зона за балиране с временно съхранение на рециклируеми отпадъци и бали. На място ще има захранващ бункер, машина за отваряне и разкъсване на торбички, лентови транспортьори, сито, поддържаща платформа, сепаратор, сортираща кабина с 10 работни места, бункер за рециклируеми материали, балираща преса, бункер за подситова фракция, бункер за остатъчен отпадък за депониране.

Механизацията, която е нужна за депото включва булдозер, челни товарачи с различна товаримост, телескопичен колесен челен товарач; колесен багер, самосвал, компактор, мотокар. Те трябва да са с гаранционно обслужване на всяка машина.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook