Кметът на Благоевград подмени членове на СИК от БСП

25/03/2021 12:02 0 Коментирай

РИК-Благоевград освободи над 200 членове на секционни комисии в региона. Най-много са в Сандански. По искане на ГЕРБ от съставите са премахнати 21 с издадени удостоверения. Патриотите са оттеглили двама от комисиите.

Лидерът на БСП в Сандански Младен Тимчев е подменил 32 от членовете в местните комисии за вота на 4 април.

Зорница Николова – упълномощен представител на КП „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, е предложила смяната на 17 души от СИК-овете в Санданско. Аспарух Костадинов от ДПС в града е оттеглил 10-ма членове на СИК.

В Благоевград продължават въртележките с участниците в изборната администрация. В областния център за пореден път са сменени 30 души в комисиите. Любопитно е, че 14 от тях са освободени по предложение на кмета Румен Томов. Те са от квотата на БСП. Защо градоначалникът участва в подмяната на членовете, не става ясно от заявлението му пред РИК-Благоевград.

16 са освободените представители на ДПС в Благоевград. Рокадите са извършени от активиста на партията Мехмед Вакльов.

Постъпили са писмени предложения от упълномощените представители на КП „Обединени патриоти- НФСБ, АТАКА и ВМРО“ и ПП ДПС и ПП Воля с поименен състав за замяна на 27 членове на СИК.

Гергана Илиева Калайджийска – упълномощен представител на ВОЛЯ в община Сандански, поиска смяната на 12 от представителите си .

В Разлог също са извършени промени в секционните комисии. Масово напускат членове в Петрич. Заявления са подали 60 души

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook