Ваксинират членове на РИК и СИК в област Благоевград

19/02/2021 15:01 0 Коментирай

Имунизират срещу Ковид-19 членовете на РИК и Секционните избирателни комисии в Благоевград и региона. Първи днес получиха дози тези в РИК. Те преминават в рамките на няколко дни. След тях започна ваксинирането на участващите в СИК за парламентарния вот, съобщиха от РЗИ-Благоевград.

Все още не е утвърдена дата за получаване на ваксините в останалите общини в Пиринско. Междувременно премиерът Бойко Борисов коментира, че не е доволен от темповете на имунизациите.

Той обяви пред НОЩ, че утре пристигат още 57 000 дози от Астра Зенека". Още утре те се разпределят към 28-те РЗИ-та в страната. Следващата седмица идват нови 180 000 дози, а през март - над половин милион, стана ясно на заседанието.

Борисов настоя всеки ден да бъдат ваксинирани минимум 10 000 души. На работно съвещание с Националния оперативен щаб Борисов разпореди да бъде осигурен „зелен коридор" за всички желаещи да се ваксинират. Въпреки лекото покачване на броя заболели, мерките няма да се затягат, заяви премиерът и поиска бързо разплащане на парите за медиците на първа линия.

Всеки, който иска ваксина срещу коронавируса, да я получи при старта на 4-та фаза, каза премиерът, но според него и в момента, ако има желаещи, те трябва да бъдат ваксинирани и то през почивните дни:

„Стоят, чакат да им дойде ред и гледат как другите се колебаят или не искат. Докато се колебаят, слагайте на тези, които желаят и така процентът ще ни скочи много и ще имаме още по-голям щит и няма да се налага допълнително затваряне или рестрикции, както в другите държави", настоя премиерът.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook