Гучи в затвора за 19 години

19/02/2021 15:23 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Алекс Иванов, известен като Гучи, влиза в затвора за 19 години. Той бе осъден за убийството на кюстендилеца Валери Дъбот през февруари 2019 година. Гучи ще плати и кръвнина в размер на 130 000 лева. Присъдата може да бъде обжалвана в 14-дневен срок пред Софийски апелативен съд.

Припомняме, 20-годишният Алекс, който е криминално проявен, отне живона на Дъбов по време на нощен започ. Гучи бил с вуйчо си Славчо Игов, който не бил желан в заведението. Игов бил във видимо нетрезво състояние и демонстрирал подчертано агресивно и предизвикателно поведение. Това направило силно впечатление на другите посетители. Мъжът провокирал конфликт, отправяйки обидни думи към клиент. Това наложило намеса за въдворяване на ред от страна на собствениците на кафенето. В този момент Гучи се приближил с нож.

Имало размяна на удари. Пристигналият на място Алекс се включил в конфликта, като извадил наподобяващата пистолет газова запалка, насочвайки я към намиращ се наблизо свидетел. Последният успял да я изтръгне от него, предполагайки, че му отнема огнестрелното оръжие. Сбиването продължило с гонка по улицата. Обвиняемият извадил носения с него нож, разгъвайки острието му. Нанесъл силен юмручен удар на един от опонентите си, замахнал с ножа към гърдите на друг и го заплашил с убийство. Успял да му причини нараняване в предмишницата и повторил няколкократно опита си да го прободе с оръжието, нанасяйки му порезни рани.

В този момент към мястото на разразилата се саморазправа наближил Дъбов. Виждайки го пред себе си, Гучи замахнал с ножа към гърдите му, като първоначално не успял да го нарани. Мигновено след това обвиняемият нанесъл втори удар с ножа, след което побягнал. Острието на оръжието попаднало дълбоко в гръдния кош на кюстендилеца. Свидетели на случващото се опитали да му помогнат и подали сигнал на телефон за спешни повиквания 112. Пристигналият на място лекарски екип констатирал настъпилата смърт.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook