Искат постоянен арест за убиеца на Милен Цветков

21/04/2020 17:14 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Майката на Кристиан Николов, който предизвика катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков, беше изведена с белезници от столичното Трето районно полицейско управление.

Десислава Пешева е отведена в Столичната дирекция на вътрешните работи, където й е повдигнато обвинение. Пешева обаче няма да лежи в ареста. Определена е парична гаранция в размер на 100 000 лева. 

Джипът, с който Кристиан Николов удари на червен светофар колата на Милен Цветков, е собственост на управляваната от Пешева фирма "Винпром -Карнобат". След катастрофата Икономическа полиция започна проверка на произхода на средствата, с които е закупен автомобилът, предаде БНР. Утре Софийският градски съд ще решава да остави ли за постоянно в ареста Кристиан Николов, обвинен за катастрофата. Очаква се по -късно да стане ясно дали ще бъдат повдигнати обвинения освен на майката и на двамата спътници на Кристиан, един от които е Георги-син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Другата в колата е щъдеря на прокурор.

Разследващите ще преценяват и дали може да се търси наказателна отговорност на намиралите се в автомобила по време на катастрофата момче и момиче.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook