Иван Костов съставя правителство в сянка?

23/04/2023 11:45 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Съпредседателятат на ДБ Атанас Атанасов обяви плановете на коалицията за съставяне на кабинет. Призова ГЕРБ да върнат мандата си.

"Нека ГЕРБ върнат първия мандат, ще седнем и ще преговаряме за втория мандат. Те трябва да направят компромис, те трябва да дадат шанс на нашето обединение да направи правителство с тяхна подкрепа. Ние можем да помогнем на Бойко Борисов да напусне политиката", изтъкна Атанасов в национален ефир.

Като алтернативен вариант Атанасов призова, че Бойко Борисов трябва да изпълни конституционното си задължение - или предлата предлага правителство, или връща първия мандат. "Да не ни предлага условия, докато не е върнал мандата". В петък Борисов попита какво мисли ДБ-ПП за общо управление, а Атанасов заяви, че този въпрос е "клопка". "Първият трябва да предложи изход от ситуацията. Искането на Борисов вторите да кажат какво да се прави е клопка", каза той. "Ние не чуваме нищо от ГЕРБ, освен воплите на Борисов, че иска да се прегърне с нас”, посочи пред БНТ Атанасов. "ДСБ се посъветва с Иван Костов, Екатерина Михайлова, Веселин Методиев и други бивши министри и депутати от дясното политическо пространство как да се реши проблема със съставянето на правителство. Имаме няколко варианта за действие, ще преговаряме с политическите сили, които са в парламента. Ще преговаряме с ГЕРБ в парламента - под прожекторите и камерите, за да се чуе какво предлагаме ние и какво се отговаря от другата страна. За реализация на първия мандат или предлага кандидат за премиер и правителство, или връща първия мандат и да не ни поставя условия преди да го е върнал", допълни Атанас Атанасов.

В ефира се включи Тома Биков от ГЕРБ, който заяви, че ГЕРБ не може да подкрепи някого, само защото той се мисли за симпатичен. "Не можем да ходим след някого, и то след загубилия изборите", заяви Биков. ”Ако няма правителство с първия мандат, няма да има и с втория”, отсече Тома Биков.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook