Върнаха на пост уволнена от "Басейнова дирекция"

23/04/2023 12:45 0 Коментирай

Възстановиха на пост уволнена началничка от "Басейнова дирекция" - Благоевград. Завръщането й на работа е въз основа на влязло в сила решение на ВАС. Стоянка Манолева от дирекция "Планове и разрешителни" ще получи и обезщетение и отделно от него 1000 лева адвокатски хонорар.

Манолева бе отстранена на 6 октомври 2021 година от бившия директор и експолицейски шеф в Благоевград Владимир Димитров. Той я обвини, че е искала да прикрие действия на предшественика му Момчил Пашов, свързани с хотел „Русковец“ в Добринище, който ползвал минерална вода с разрешително от БДЗБР, а я плащал като питейна.

Магистратите от Административен съд – Благоевград и ВАС обаче прецениха заповедта като немотивирана по отношение на наложеното най-тежко дисциплинарно наказание, прекомерно за посоченото в нея нарушение. Чак в съда адвокатът на БДЗБР дал подробности по мотивите за уволнението – като неосъществен контрол върху работата на подчинените й служители във връзка с изготвен отговор от БДЗБР и неизпълнение от страна на Манолева на служебните й задължения във връзка с писмо на директора на дирекцията до МОСВ, което тя одобрила въпреки знанието, че в него не се съдържа отговор на част от въпросите, има неточности и подвеждаща информация. Съдиите обаче не ревизираха мнението си за немотивираност на заповедта – според тях е недопустимо конкретните причини за уволнението да се излагат едва в съда, а не първо на уволнения, който трябва да знае защо е отстранен от работа, пише struma.bg.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook