Избират шеф на държавните обвинители в Пиринско

28/11/2023 09:36 0 Коментирай

До 10 декември ВСС приема заявления за участие в конкурса за административен ръководител на Окръжна прокуратура-Благоевград. Предстои насрочване на дата за препитване. Изборът на титуляр е неуспешен до момента, а начело временно е Евгения Стоянова.

Кандадит за поста е Милена Милева. обявен повторно от ВСС. Работи в Окръжната прокуратура от близо осем години. Тя е бивша служителка в МВР. Била е последователно разследващ полицай в столични управления на МВР и адвокат.

В концепията си за стратегическо управление прокурор Милена Милева посочва, че административният ръководител е толкова успешен и добър, колкото са неговите колеги и служители. Личната й мотивация да се кандидатира за поста е, че познава както положителните практики, така и проблемите в работата на прокурорите, следователите и служителите в Окръжна прокуратура, доказала се е като добър лидер, умее да предразполага, мотивира и обединява с управленските си качества.

Преди Милева за поста на предишния окръжен прокурор Христо Георгиев, се пробва също бивш разследващ полицай. Марио Томов обаче получи подкрепата на един от членовете на ВСС. Петима от кадровиците бяха против Томов да оглави зържавното обвинение в Благоевград.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook