Издъхна доцент от ЮЗУ- Благоевград

05/11/2020 16:33 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Завинаги земния живот напусна доцент от Югозападния университет в Благоевград.

Ангел Цветков се нуждаеше от спешна спасяваща трансплантация на стволови клетки. Не я дочака, забави се заради непосилната сума от 181 000 долара, за да се извърши в турска клиника. Ангел Цветков е издъхнал на 4 ноември, съобщиха от ЮЗУ.

"Напусна ни един прекрасен преподавател, многоуважаван колега и забележителен човек. Поклон пред светлата му памет. Доц. д-р Ангел Цветков е дългогодишен преподавател в катедра „Социология“. Професионалният му път в Югозападния университет „Неофит Рилски“ започва през 2001 годниа. В своята преподавателска дейност доц. Цветков е водил лекции по редица дисциплини в областта на социологията: „История на социологията“, „Социологически проблеми в епистемологията“, „Култура на предприемачеството“, „Социология на изкуството“. Със своята хуманност, професионализъм и отдаденост доц. Цветков остава завинаги в сърцата и умовете на своите колеги и студенти", публикуваха от висшето училище в Благоевград.

Припомняме, неотдавна Ангел Цветков публикува кратко послание за помощ към благоевградчани: След няколко години ходене по мъките и многобройни опити за поставяне на диагноза, вече имам такава и тя е: остра миеломоноцитна левкемия и три месеца живот. Пациент съм на клиниката по хематология в Александровска болница от 2018 година с хемолитична анемия и съмнение за миелодиспластичен синдром. Нещата обаче се влошиха в последните месеци и от един месец съм с тази диагноза. Спешно се стартира химиотерапия, от която излязох успешно засега и се надявам да е така и занапред, за да мога в близките два или три месеца да съм готов за трансплантация. За радост съвременната медицина дава възможност за лекуване на подобни болести, които в миналото са смятани за нелечими. Необходими са ми средства за алогенна костно-мозъчна трансплантация в клиника в Турция. Не може да бъде взет материал от мен и това значително усложнява и оскъпява операцията. Лекарите в турската клиника Memorial Bahçelievler Hastanesi искат възможно най-скоро да продължа лечението при тях. Обясниха ми, че плащането става на части и процедури, в зависимост от резултатите от лечението.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook