Културната комисия в Община - Благоевград се карантинира

05/11/2020 16:08 0 Коментирай

Отложиха конкурса за шеф на Регионален исторически музей - Благоевград.

Препитването на допуснатите до участие трябваше да е на 12 ноември, но няма да се състои заради заразен член на назначената комисия. Отлагането е за неопределено време, конкретна дата не се съобщава.

За шефския пост се състезават председателят на сдружение „Нова България“ Денис Исаев, който преди около година напусна Регионалния исторически музей в Благоевград. Допускането му породи скандални коментари, тъй като е в разрез с изискването на Закона за закрила на културните институции, в кръга на който попада и РИМ – Благоевград, според който директорите на културните институти не могат да са членове на орган на управление или контрол на юридическо лице с нестопанска цел, търговско дружество или кооперация.

За директор на музея напъват още уволнената преди време Христина Цонева и временният шеф Кирил Алексиев.

От куртурния отдел в Общината не съобщават кога е заразен членът на ресорната комисия. Вчера се проведе конкур за избор на директор на Ансамбъл "Пирин". Очаквано, отстраненият от екскмета Атанас Камбитов - Петьо Кръстев, спечели доверието на комисията с 223 точки. На второ и терот място останаха временният шеф Мирослав Димитров и Стоимен Добрев, съответно със 124  и 116 точки.

Петьо Кръстев трябва да встъпи в длъжност в двуседмичен срок.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook