Изключиха социалисти от Пиринско на 50 конгрес

11/02/2023 19:13 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

13 са изключени от БСП по време на провелия се днес 50 конгрес. Двама партийци са от Благоевградска област. Те са сред групата, поискала оставката на Корнелия Нинова. Предложението направи Таско Ерменков, информираха от пресцентъра на партията.

След "посечените" са Костадин Дурчов от Банско и гоцеделчевецът Кирил Добрев. Дурчов беше преди време лидер на червените в Банско, е сега е заместник-председател на ОбС. В момента е и директор на Тотализатора в Благоевград.

Останалите детронирани от БСП са Светлана Шаренкова, Ана Пиринска, Петър Витанов, Николай Бериевски, Петя Михалевска, Ленко Петканин, Атанас Атанасов, Петко Димитров, Валери Жаблянов, Ралица Андреева, Ваня Добрева и Мартин Жлябинков.

Решението за тяхното изключване е прието с 490 гласа “за“, 82 “против“ и 28 “въздържал се“, съобщиха от пресцентъра на левицата.

Пак по предложение на Таско Ерменков с 498 гласа "за", 15 "против" и 24 "въздържал се" Конгресът потвърди изключването на Кирил Добрев и изваждането му от състава на Националния съвет на партията.

Председателят на БСП Корнелия Нинова се извини на делегатите заради случилото се в началото на конгреса. Докато тя представяше политическия си доклад, опозиционно настроени делегати скандираха "Оставка" пред залата, а после влязоха и вътре.

"Не заслужавате това", обърна се Нинова останалите делегати. "Приемете нашата благодарност и извинение. Моля, не губете кураж и сили за предстоящите избори - има с какво да застанем пред хората, заяви Корнелия Нинова.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook