Изпразниха нощните заведения и ресторантите в Благоевград

07/08/2020 18:09 0 Коментирай

Кризисният щаб в Благоевград въведе строги мерки за безопасност заради коронавируса.

С решение от днес, нощните заведения ще рабятят само при 50 процента посещаемост.

Ресторантите ще приемат клиенти при 75 процента заетост на местата на хранене, решиха членовете на Кризисния щаб в Благоевград.

В търговските обекти също е въведена рестрикция. Ще се допуска само по един пазаруващ на 15 квадрата търговска площ. Разпоредена е пълна дезинфекция на обектите. Инспекторите от РЗИ ще следят стриктно за спазване на заповедта.

Разширява се дейността на социалния патронаж с възможност за доставка на храна и медикаменти по домовете на самотноживеещи възрастни хора, в тази дейност ще се включат и доброволци от БЧК.

Детските кухни продължават да работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Забранява се на таксиметровите водачи да качват пътници без предпазни маски и се задължават след слизане на пътника да извършат дезинфекция на автомобила. Задължават се всички таксиметрови шофьори и шофьори на автобусите от градския транспорт за носене на предпазни маски.

В заведенията се забранява използването на наргилета от клиенти.

По-рано днес собственици на барове и други заведения излязоха с гневна позиция. Те не вярват на статиската за брой заразени през последните дни. Искат Общината да им предостави справка колко точно за с вирусна инфекция и на каква възраст са пациентите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook