Изследват в още две лаборатории

05/04/2020 10:07 0 Коментирай

Двама са новите заболели в Перник. Деветима са полицаите с положителна проба за коронавирус. Двама в във военно поделение, но не се посочва в кой регион.

В понеделник се открива лаборатория в "Пирогов" за изследване с PCR.

Лабораторията ще работи с учени от БАН. В болница "Света Анна" започва да работи лаборатория с генетични методи, съобщи проф. Тодор Кантарджиев.

Очакваме увеличение на болните, които ще трябва да се изследват, хората с пневмонии. Първите случаи на прояви на заболявания в сестри, санитари, лекари, гърло, запушен нос, температура, веднага се изследват, за да се вземат мерки. Изследваме само тези, които са били в контакт с болния, добави Кантарджиев.

Около 30% от случаите на коронавирус са свързани с пътуване извън страната.

За последните 24 часа у нас са регистрирани нови 24 случая на заразени с COVID-19, от тях 10 са в болница. Общият брой на заразените е 522, съобщи Венцислав Мутафчийски тази сутрин.

Изследваните са около 400 души. 13 нови случая на коронавирус в София, в столицата 308 са общо случаите, от които 111 са в болница, 19 са интубирани. Няма нова област за изминалото денонощие. Общо починалите са 18 души.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook