Извънредни избори заради детрониран предсрочно кмет

02/04/2024 10:02 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Общинската избирателна комисия в Симитли прекрати предсрочно мандата на кмета Ивайло Костов. В село Брежани ще има извънредни избори.

Според официалното съобщение на ОИК, Костов сам е подал заявление за освобождаване от кметския пост. Решението е взето на заседание, провело се снощи.

Заявлението на Ивайло Костов е от 28 март. Членовете на комисията са установили, че обстоятелството по чл. 42, ал. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, е допустимо. Анулирано е издаденото му удостоверение за кмет от месец ноември миналата година. Решението, подписано от председателя на ОИК-Симитли Величка Ушатова, е взето единодушно.

"Уведомява Централната избирателна комисия, като изпраща копие от това решение, заедно с документите, установяващи основанието за предсрочното прекратяване. Препис от решението да се изпрати на Председателя на общински съвет – Симитли за сведение. ОИК - Симитли, счита, че оставката на Костов е основания за предсрочно прекратяване на пълномощията на кмет на кметство, установяващи обстоятелството по чл. 42, ал. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, което искане е допустимо и по същество основателно", се сочи в публикуваното решение.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook