Оправдаха бивш заместник-министър

02/04/2024 09:41 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Апелативните магистрати потвърдиха оправдателна присъда спрямо бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев от Сандански. Съпроцесничката му по дело за злоупотреба с евросредства, използвани за построяване на къща - Ана Димитрова, също е невиновна. Първоначално двамата бяха оправдани от Окръжен съд-Благоевград.

Манолев и Димитрова бяха обвинени за това, че са представили пред Държавен фонд „Земеделие“ неверни сведения в заявление за подпомагане за изграждане на жилищна сграда за гости в местността "Чинар куши" край Сандански 380 000 лева.

Припомняме, че процесът стартира през 2019 година. Имението с половин декар. Никога не е функционирало като семеен хотел за развитие на селски туризъм. Ползва се като частна вила от Манолев и семейството му. Има и специална екстра - минерална вода, докарана на повече от 3 километра от Сандански, се сочи в обвинителния акт.

При старта на наказателния процес спрямо Ана Димитрова бе взета мярка за неотклонение парична гаранция от 2000 лева. Александър Манолев плати гаранция от 100 000 лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook