Иззеха списък с парични суми на силови бизнесмени

30/05/2020 16:30 0 Коментирай

Прокуратурата обяви публично иззет документ с имената на публични личности, сред които и убити.

В хода на извършените действия по разследване срещу зам.-министър Красимир Живков и още задържани за афера с внос на боклук, в жилището на обвиняемия Атаанас Бобоков е намерена и иззета цветна снимка, на гърба на която с ръкописен текст са изписаните имена. Сещу всяко от имената са изписани парични суми в различни размери.

В списъка са суми от порядъка на 70 милиона долара, 100 милиона лева, 120 милиона лева, 300 милиона лева. Има и суми4 във валута. Фигурират имената на Младен Мутафчийски, на босове от групировките СИК и ВИС, дори и на собственици на медии, сред хкоито Радосвет Радев.

В жилище, обитавано от обвиняемия Пламен Бобоков са намерени и иззети автобиографии със снимки на длъжностни лица от Министерство на правосъдието и МРРБ, както и автобиография със снимка на магистрат, който е наблюдаващ прокурор, по делото, по което е обвиняем Васил Божков за извършването на тежки умишлени престъпления“, допълни още говорителят на главния прокурор.

Събраните доказателства сочат, че контролираните фиктивни търговски дружества от обвиняемите бизнесмени Бобокови и други обвиняеми лица, никога не са имали капацитета да осъществят необходимите по закон действия, за които са били издадени нотификации.

Събрани са доказателства за контролирани от обвиняемите търговски дружества в Италия, включително при претърсванията и изземванията са намерени електронни подписи на търговски дружества, регистрирани в Италия, които са под реалния контрол на обвиняемите български граждани.

В хода на разследването информацията ще бъде проверена и по преценка на наблюдаващите прокурори лицата ще бъдат разпитани в качеството на свидетели, съобщават от прокуратурата.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook