Камбитов не очаква честни избори при сегашния модел на управление

11/01/2021 15:37 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Бившият кмет на Благоевград, сега областен лидер на Републиканци за България - Атанас Камбитов, не вярва, че предстоящите избори ще са по-честни. "Това е трудно постижимо при сегашния модел на управление", коментира Камбитов.

"Следейки консултациите при президента, почти всички политически партии заявяват, че са готови за изборите на 28 март. Това може и да е така, а може и просто да искат да окуражат техните поддръжници. Истината е, че едни политически партии могат да са готови, а други не. Но не това е най-важното, за да бъдат проведени едни избори. Трябва Изпълнителната власт да е готова, а тя категорично не е", публикува Атанас Камбитов в социалната мрежа.

"Това означава едно - избори, които не гарантират прозрачност, резултати, които будят подозрения, резултати, които будят съмнения и резултати, които могат да бъдат манипулирани. В допълнение, местните власти ще имат своите трудности при организацията, защото изцяло отговорността ще бъде удобно прехвърлена на тях. Казвам го от опит! Не на последно място, Ковид епидемията също ще даде своето отражение", смята бившият градоначалник, напуснал ГЕРБ-Благоевград преди месеци.

"Епидоломогичната обстановка към 28 март ще бъде по-тежка, ако следваме логиката и твърденията на НОЩ, спрямо следващия месец. В този ред на мисли, смятам, че предложението на ПП “Републиканци за България”, за датата на провеждането на изборите около средата на април, е разумно и заедно с другите наши предложения ще е в полза на по-добре организирани избори", убеден е Камбитов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook