Камбитов регистрира републиканците в РИК - Благоевград

01/03/2021 14:43 1 Коментирай

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов регистрира листата на Републиканци за България. Той вписа кандидадите за депутати в 45 НС.

Камбитов бе придружен от бившите градоначалници на Банско и Сандански, съответно Георги Икономов и Кирил Котев. Тримата заедно напуснаха ГЕРБ и се присъединиха преди месеци към партията на Цветан Цветанов.

Водач за Благоевградски избирателен район е Цветанов. Втори е лидерът на републиканците в Пиринско Атанас Камбитов.

На трето и четвърто място са Кирил Котев и Георги Икономов.

Останалите кандидати са Димитър Кондев от Разлог, Гичка Нушева от Петрич - собственик на няколко аптеки, Даниела Пидева от Гърмен - кмет на село Скребатно.

Благоевградската педагожка Василка Колчева е доайенът в листата. Тя е бивш общински съветник от групата на Радослав Тасков. След Колчева е Десислава  Теохарова от Петрич, която собственик на мебелна фабрика.

Александър Марков от Благоевград е председател на клуб по спортна гимнастика "Пирин Благоевград 2011". Преподавател в Югозападен университет.

Даниела Велинова от Благоевград е преподавател по физическо възпитание, управлява Спортен клуб по естетическа групова гимнастика „Прима“. 

Благоевградчанката Милена Донева също е сред кандидатите за депутати. Следват Елена Стойчева от Благоевград, Радослав Попов от Разлог, Симона Митова, Георги Жежев от Сандански, Десислава Цветкова от Петрич, Радостина Боинска от Благоевград, Иван Димитров Попов от Сандански, Христо Шумаров от Банско, санданчанинът Ивайло Любомиров Бузов, както и Гергана Грозданова от Благоевград.

Преди регистрацията днес, Камбитов обяви "статистика, различна от всичко това, което се говори по телевизионните студия".

"Републиканци за България" се яви на частични местни избори в 7 населени места в различни области в страната и постигна достоен резултат. С представителна извадка от 5019 човека, гласували са: ГЕРБ - 35,5 %, ДПС - 28 %, Републиканци за България - 23 %. Поздравления! Не се съмнявам в успеха ни на предстоящите парламентарни избори", пожела Атанас Камбитов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Бижке -
    Милена донева, депутат.Ако не беше истина щеше да е смешно. Към непрофесионализъм се прибавят непокрито самочувствие, откровена злоба

Социално

новини благоевград facebook