ОИК-Благоевград заседава за екскмета Камбитов

04/05/2020 17:41 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Общинската избирателна комисия се събира извънредно днес за разсекретяване на преписки, свързани със сигнали срещу бившия благоевградски кмет Атанас Камбитов.

Заседанието е в 18.00 часа. Председателят на ОИК Мартин Бусаров свика членовете по искане на Специализираната прокуратура.

Спецпрокурорите настояват да получат всички сигнали, депозирани по време на втория кметски мандат на Камбитов от общински съветници в Благоевград за предсрочно освобождаване от поста.

Припомняме, благоевградските съветници Калоян Ханджийски, Злата Ризова и Валери Смиленов, подадоха преди повече от година искане за детрониране на Атанас Камбитов, който за седмица е бил управител на фирма "Старт 2015" в периода септември-октомври 2017 година.

ОИК тогава отказа да прекрати предсрочно пълномощията на Камбитов и се стигна до дело в Административен съд. Съдия Саша Алексова прекрати делото заради липса на правен интерес.

В началото на тази година Окръжен съд-Благоевград се произнесе с категоричност, че Атанас Камбитов наистина е бил едноличен търговец по време на управлението и, че не е допусната техническа грешка при вписването му в ТР, както той първоначално твърдеше. 

Сега той атакува пред въззивен съд, за да изчисти името си.

Заради същия гаф с еднолична фирма, само преди седмица ОИК-Благоевград свали от власт градоначалника Румен Томов. В момента градът се управлява от времененния кмет Ясен Попвасилев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook