Кандидат-депутат търси сметка за некачественото строителство

03/11/2021 15:37 7 Коментирай

Кандидатът за народен представител от Благоевград Крум Палапуов ще поиска отговори за качеството на строителството у нас. "БСП като водещ партньор в следващото управление ще изиска отговор на въпросите, свързани с качеството на строителството у нас", категоричен е Крум Палапуов. По професия той е строителен инженер и е убеден в необходимостта от подобна проверка. Той даде пример със санирането на стотици панелни блокове в Благоевград.

"Този строителен процес неправилно се нарича саниране, тъй като това, което се изпълни като дейности по тези панелни блокове аз не го приемам за саниране. Правилната дума за мен е опаковане.“, каза Крум Палапуов и обясни, че има нещо много важно по този въпрос, което гражданите на Благоевград трябва да знаят.

"Това е национална програма и е финансирана изцяло от държавния бюджет, от нашите данъци. Това са изцяло народни пари. Това са същите пари, които са необходими за повишаване на заплатите и пенсиите. Европа за тази програма не е дала нито едно евро и това е защото ЕС не дава пари без да може да контролира за какво са изхарчени и какво качество е постигнато“, обясни кандидатът за народен представител от листата на „БСП за България“.

Точно това, според него е големият въпрос – въпроса за качеството. По думите му, за да бъде приложена програмата за панелните блокове, те най-напред трябва да бъдат обследвани против земетръс, да се провери конструкцията и състоянието на бетона чрез специални методи. Крум Палапуов обаче се съмнява, че такова нещо е извършено.

„Гражданите на Благоевград виждали ли са по време на ремонтните дейности да се прави друго, освен да се опакова със стиропор, да се боядисва и да се освежават общите части на блоковете? Важно е да се отбележи също, че цената на това опаковане, което всички ние заплатихме, примерно за един двустаен апартамент, варира между 12 и 14 000 лв.“, заяви още Крум Палапуов. Според него, когато е извършвано санирането, за тези пари е можело да са направи основен вътрешен и външен ремонт на жилище, та дори и да се подмени обзавеждането. „В следващото управление, БСП като водещ партньор ще изиска отговори на всички тези въпроси и докаже ли се виновност, виновните ще си поемат отговорността“, каза Палапуов.

Той коментира също и строителството на автомагистрала „Струма“ – важен инфраструктурен проект не само за региона, но и за цялата страна. „Като строителен инженер подкрепям инвестициите във всякаква публична инфраструктура, но отново опираме до големия въпрос за качеството“, заяви кандидатът за народен представител от листата на БСП в областта. Като пример той посочи, че всеки, който е пътувал по автомагистрала „Струма“ е виждал ремонтите на новопостроените отсечки, което показва колко некачествено е било строителството за сметка на високата цена платена от всички български граждани.

„Подкрепете БСП за България на 14 ноември с номер 33 в бюлетината и лична преференция 112. Уверявам ви, че ще продължим да строим инфраструктура, която обаче ще бъде с необходимото качество“, призова Крум Палапуов.

Напиши коментар

Коментари

  1. О -
    Само ГЕРБ може и знае как гласувайте за ГЕРБ
  2. Писарев -
    Темите не са актуални по тях много се изговори и има редица разследвания.Кажете на пиарите ви че не са в час.Дневния ред на обществото е друг
  3. Тошев -
    Успех Крумчо
  4. Инти -
    Дойде време интелигентния човек да замълчи за да не обиди простака затова нищо няма да кажа ще замълча
  5. Гери -
    Глупак скрий се на ставаш
  6. Херо -
    Това момче е толкова посредствено че ме учудва със своята амбиция да е фактор
  7. Учуден -
    Тоз ли баш ще търси сметка за строителството лелеее докъде я докарахте бе другари

Социално

новини благоевград facebook