Каплата отново в килия

03/05/2022 13:06 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Бившият бодигард на Братя Галеви - Васил Капланов, е арестуван за отправена закана за убийство.

Известният като Каплата е заплашил дупничанина Димитър Недев за втори път. С постановление на прокуратурата в Дупница е в ареста за 72 часа.

Досъдебното производство е започнало след постъпил сигнал на телефон 112. Димитър Недев, който е председател на мотоклуб, бил в стопанисвания от него имот на улица „Саморанска“ край Дупница. Заедно с него били съпругата му и детето му. При качването в автомобила си мъжът забелязал приближаващата се кола, управлявана от Васил Капланов. Обвиняемият рязко намалил скоростта, насочил през прозореца пистолет срещу недев и заканително поклатил глава. След това веднага напуснал местопроизшествието.

Действията на Каплата предизвикали у пострадалия основателен страх за живота и този на семейството му. Допълнителен повод за това бил постоянен психически тормоз, на който е бил подложен от страна на обвиняемия, след изчезването на негов близък приятел Янек Миланов през 2020 година.

В хода на разследването са извършени неотложни следствени действия – претърсване и изземване на управлявания от В.К. автомобил и обитаваното от него жилище. Разпитани са свидетели, изискана е писмена информация от националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112, изискани са записи от охранителни камери, монтирани в района на местопроизшествието.

Предстои прокуратура да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Капланов.

Понастоящем срещу него се води и друго наказателно производство за закана с убийство спрямо Димитър Недев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook