Касираха вота за съветници в Петрич

21/01/2020 18:29 0 Коментирай

Административният съдия Саша Алексова касира частично изборите за общински съветници в Петрич.

В ОбС влизат нови народни избраници.

СДС получава един мандат повече. АБВ са лишени от един съветник.

ВМРО също размества своите във властта.

На мястото на Георги Стоилков влиза Иван Стоилков, който има повече преференции. При извършена съдебна проверка на недействителните гласове в 11 секции от общо 96 бяха констатирани съществени нарушения, а техническата експертиза установи промяна в избирателната квота.

Със съдебния акт се потвърждава оспореното с жалби от общо шестима кандидати за общински съветници решение на ОИК – Петрич в останалите му части. В мотивите на решението съдът дава указания за обявяване на действителните резултати в отменените части на решението на ОИК, съобщиха от АС-Благоевград.

Съдът постанови решение след съдебно-математическа експертиза. Математическите изчисления бяха направени като към сумата от протокола на ОИК, отразяваща брой действителни бюлетини за общински съветници -24 107, се прибави сумата от 138 бюлетини, открити и счетени за действителни при проверка на изборните книжа в съдебна зала. Експертът математик пресмята, че се променя избирателна квота от 731 гласове на 735 гласове.

Доцент Китанов стигна до извода, че се променя и разпределението на мандатите между партиите и коалициите в ОбС Петрич.

При преразпределението на мандатите между партиите и коалициите, при експертизата са отчетени 17 бюлетини за ВМРО, 1 бюлетина за  МК „Никола Петков“, 3 бюлетини за „Българска Нова Демокрация“.

Намерени бяха нови 63 валидни бюлетини за СДС, 3 за Воля, 38 за ГЕРБ, една за "Ние, гражданите" и 11 бюлетини за Движение „Заедно за промяна“.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook