Казусът с Петьо Кръстев продължава в ОбС- Благоевград

17/11/2020 16:38 11 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Петьо Кръстев-новоназначеният директор на ансамбъл "Пирин" се яви днес пред Комисията по образование и култура в Общниски съвет-Благоевград.

Комисията, председателствана от образователния шеф в региона Ивайло Златанов, проведе заседание, на което обсъдиха и приеха теми включени в дневния ред, касаещи развитието на Благоевград. Изслушан бе и Петьо Кръстев, който представи концепцията си за управление и развитие дейността на ръководената от него институция.

Очаква се казусът с нежелания от танцьорите и музикантите в ансамбъла Кръстев, да бъде разгледан обстойно на следваща сесия на благоевградския парламент.

Към момента има две онлайн подписки – едната в подкрепа на новоназначения главен художествен ръководител Петьо Кръстев, а другата в защита на хореографа Мирослав Димитров и диригента Стоимен Добрев. И двете петиции бяха стартирани в края на миналата седмица.

Хората в ансамбъла са готови да излязат на протест в защита на Мирослав Димитров и диригента Стоимен Добрев, които от месеци са подсещани от кметския екип да напуснат по свое желание ансамбъла.

Припомняме, протестна подписка бе входирана в ОбС преди повече от седмица. В нея танцьори, музиканти и певици изказват недоволство от повторното назначаване на Петьо Кръстев в като директор на "Пирин". Той спечели конкурс  и миналия четвъртък встъпи в длъжност. Кръстев бе отстранен преди повече от година от екипа на бившия кмет Атанас Камбитов.

Артистите настояват казусът спешно да се обсъди от общинските съветници и да вземат отношение. Те припомнят реакцията на градоначалника през лятото, когато привлякоха вниманието му и това на благоевградчани с аплодисменти и хора под кметския кабинет и декларацията му, че бъдещето на ансамбъла е приоритет за него и екипа му.

Протестиращите срещу опитите ръководителите им да бъдат отстранени от екипа на „Пирин“ декларират готовност дори да напуснат състава, ако не бъдат чути, и заявяват намерението си да провокират обществен дебат и подкрепа от съгражданите си и от Министерство на културата.

Хореографът Мирослав Димитров, който загуби конкурса в началото на месеца, е преподавал в Националното училище по танцово изкуство, бил е главен художествен ръководител на ТА „Маяковски“, един от създателите и танцьор в групата с международна известност „Вакали“. В „Пирин“ е от две години. Той бе временно начело на ансамъба, след като предишният Денислав Кехайов напусна.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Хихи -
    Само Милеф искаме си го за кмет хихи
  2. !!!0 -
    Само Атанаска Янкова
  3. Наско -
    На Шопска да и ядете ..... Това недоказано набедено същество ВасиПаф не може на малкия и пръст да стъпне
  4. Ясен -
    Статията е поръчана от Шопската кулКуртрегерка това е ясно...
  5. Пич -
    Тук не става въпрос за кадърен или не има много кадърни тук става въпрос че е употребен един може би кадърен човек от един стар комунист и тепърва ще се види
  6. до Хаха -
    Кръстев е кадърен и въобще не го познавате - казвайте му Моцарт или Вивалди ама това си е. А Василиса наистина не разбира от култура и иска да като предишната Христина Шопова но К@.
  7. Хаха -
    Първо не мисля че момчето е кадърно по скоро подмолно и коварно познавам го добре и второ Василиса пък какво разбира от култура та се изживява като капацитет като я гледа виждам една застаряваща и неподдържана лелка
  8. Благоевград -
    Това е талантливо момче, но защо василиса иска да изгони другите двама - това е въпроса и съветниците това требва да разгледат иначе те какво разбират от културата
  9. Обс -
    Като гледам снимката виждам как нагло и високомерно седи сигурно се мисли за Моцарт.Сигура има раздвоение на личността това момче
  10. Избирател -
    Хубавата новина е че Томчо скоро няма да е кмет и всички назначени от него ще бъдат уволнени Общината ще заработи нормално
  11. Хореограф -
    В града се говори че зад тоя некадърник седи онова гнусно дребно човече Симонски.Бута го за шеф а после Кръстев ще се отплаща като шие костюмите при него.Абе далавера

Социално

новини благоевград facebook