Кирил Петков обяви кога ще премахне ваксинационния сертификат

07/01/2022 16:15 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Възможно е да отпадне зеленият сертификат у нас, прогнозира премиерът Кирил Петков. Това обаче би могло да стане при поне 70 процента ваксинирано срещу Ковид население, подчерта той.

В момента иимунизирани са едва 35 процента от българите.

"Искаме да премахнем зелените сертификати. Но това да се случи, когато нивата на защита на населението са толкова високи, че виждаме, че нямаме здравен проблем в болниците, че не се запълват интензивните легла", каза Петков.

"Много съм доволен, че с този стимул за пенсионерите и с добрата информативна кампания на МЗ успяхме да ваксинираме 92 000 души през последните три дни. Това са безпрецедентно високи нива", обяви той с надежда, че кампанията ще бъде продължена и към личните лекари.

„Хората трябва да бъдат добре информирани и да знаят, че ако имат други заболявания, като диабет, те трябва да са приоритетно ваксинирани, а не обратното. Връзката между други заболявания и ваксинация трябва да бъде ясно изчистена и личните лекари да могат да дават най-добрите съвети на своите пациенти“, добави премиерът и потвърди, че няма да има задължитна ваксинация.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook