Започва наказателен процес срещу майка, убила децата си

07/01/2022 15:43 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд 32-годишната Кристина Дунчева. Обвинена е за двойно убийство. Майката от Сандански уби преди повече от година двете си деца по особено мъчителен начин.

Сочи се, че престъплението е извършено в състояние на физиологичен афект. Експерти са установили, че при Кристина не се установява психично заболяване или друго, освен личностово разстройство – емоционално нестабилна личност. Същото не е психична болест и не може да бъде приравнено към продължително разстройство на съзнанието по смисъла на Наказателния кодекс.

Не е налице медицинска предпоставка за прилагането на принудителни медицински мерки спрямо обвиняемата, която от месеци е в затворническа облница за исмършване на редица експертизи.

Кристина има изградена и съхранена психичната годност, като може да участва пълноценно във фазите на наказателния процес. Спрямо обвиняемата може да бъде реализирана наказателна отговорност, сочат от прокуратурата.

Припомняме, кървавото престъпление, което потресе Сандански, бе извършено на 19 ноември в дома на Кристина и нейния мъж Георги Трайков на улица "Скопие" в града. Пръв убитите деца Ивон и Васил видял Георги, който е горски стражар.

Неотдавна съдът в Сандански приключи делото по Закона за домашното насилие срещу Георги Трайков. Горският Георги няма право занапред да доближава Кристина Дунчева, с която живее на семейни начала. Делото бе заведено от Дунчева месец, преди да затрие с нож и сатър рожбите си.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook