Кирил Петков се гневи, че не е разбран правилно

06/07/2024 12:08 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

С пост в социалните мрежи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков анонсира стъпките на партията в следващите дни.

"Няма да преговаряме за правителство с Възраждане! Омръзна ми от медийни внушения, чрез преразказ, с които се заблуждават хората. В 50-то Народно събрание има две потенциални мнозинства: 1: ГЕРБ и ДПС. 2: Възраждане, БСП, Величие, ИТН. Нека да е ясно, ППДБ не може да бъде част от тези две мнозинства, защото ние сме антикорупционна и проевропейска коалиция. Нашите избиратели може да са абсолютно спокойни за това", публикува петков в профила си във фейсбук.

"Вчера ясно казах, че в този парламент всички партии, които говорят, че са антикорупционни на думи, нека първо го покажат на дела като подкрепят закона за съдебната власт, закона за личния фалит и закона за защита на корупционни сигнали, които ще вкараме. Така няма да сме изгубили историческо време и ще сме продължили реформите в България, дори когато в този парламент правителство не е възможно", заяви Кирил петков.

Преди писменото изявление, пред журналиста Сашо Диков той обяви: "Ние трябва да помислим какво направихме грешно. Ако има антикорупционно мнозинство в следващия парламент, трябва да комуникираме преди изборите. Ще отида на разговор с ''Възраждане'', ако говорим за закона в съдебната власт, за закона за личния фалит".

По отношение на Бойко Борисов той заяви, че герберският лидер "казва обратното на това, което мисли, той се преструва през шегите си". Според Петков съпредседателят на ДПС Делян Пеевски "има огромна жажда за власт и винаги преиграва".

"Той мисли, че като контролира толкова институции в държавата, може да контролира партията си, но се оказа, че не може да контролира собствените си депутати. Въпросът е дали може да приеме позицията на слабия Пеевски под крилото на Доган. Ние се учудихме, че има толкова депутати, които гласуваха против него", коментира Петков. За третия мандат съпредседателят на ПП каза, че коалицията вече има опит с "Има такъв народ". "Когато стане въпрос за фирми и поръчки, те играят прокорупционно. Няма да плащаме един урок два пъти. Мотаха ни около законите около КПКОНПИ. Костадинов си мисли, че може да се опре на ИТН за антикорупционно мнозинство, но ИТН е малкото ДПС", заяви Петков.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook