Кирил Петков в Благоевград: Платил съм над 1 милион данъци в България

14/09/2021 13:01 0 Коментирай

Създаването на Икономически борд, в който да са университетите и представители на големия бизнес, ще изправи Благоевград на крака. Това обяви днес Кирил Петков-служебният икономически министър в областния център.

"Университетите са най-голямото съкровище на Благоевград. Те трябва да са част от икономическата страгия на общината. Студентите, завършили АУБ, могат да рекламират Благоевград и да привличат инвеститори", заяви Петков, който е идвал в Благоевград преди година и половина като лектор в Американския университет.

Кирил Петков пое ангажимент за бъдещи разговори с Българска банка за развитие, в посока осигуряване на част от наградния фонд за най-успешните.

"С кмета Стоянов обсъдихме и Плана за възстановяване. Всички общини ще се състезават за проекти за над 450 милиона евро. Трябва да се рабити усърдно и за Общини без корупция", каза министърът, който напуска кабинета си до няколко часа.

Кирил Петков обаче отказа да отговори пред журналисти за предстоящия си политически проект, който евентуално ще реализира с регистрацията на партия МИР.

"Докато съм служебен министър няма да говоря за предизборна кампания и политическия проект. Аз с президента съм имал разговори. С Асен Василев ще решим как да продължим промяната в страната. Имаме енергия. С правилни стъпки обсъждаме как да го направим. Дали да продължим като служебни министри или самостоятелно. Много е важно е да сме аполитични. Не искаме пиар кампании. Най-важно е да има правилни идеи и правилни хора. Предстои за денонощие-две да направя обобщение за всичко направено през мандата ми в уеб сайта на министерството. Ще се видя с всички в икономическото министерство", каза Петков.

"Всеки ме пита - къде са ми бизнесите, къде съм плащал данъци. За 12 години съм платил над 1 милион лева чисти данъци в България. Работниците във фирмите ми са били българи. Оттук съм изнасял в чужбина. Горд съм", обяви Петков пред медиите в Благоевград днес.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook