Кмет се възмути от незаконни сметища

19/04/2021 16:27 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

За социална нетърпимост към тези, които изхвърлят боклуците си на нерегламентирани места, призова кметът на Белица. Радослав Ревански за пореден път призова съгражданите си и останалите жители в общината към опазване на природата и нфраструткурата в района. Той публикува снимки в социалната мрежа на част от незаконните сметища.

"Замърсени са различни изходни места, важни за развитие на туризма в общината ни - пътят към Семково, този към местността "Андрианов чарк", районът около  Парка за танцуващите мечки и участъка към село Драглище", обяви Радослав Ревански и наблегна, че природата и реалността изпращат ясни сигнали.

"За пореден път напомням, че в контейнерите тип „Бобър“ се изхвърлят само битовите отпадъци, в кафявите контейнери само растителни отпадъци. Строителните отпадъци се предават за последващо оползотворяване или обезвреждане на лица, които притежават документ за съответната дейност, съгласно ЗУО или притежателите ги транспортират до депото в Разлог", напомни Ревански.

"Ако притежавате отпадъци от ремонтна дейност, не ги изхвърляйте в покрайнините на града или селото. Обадете се на общинската фирма „Мусала-2004“ ЕООД, тел. 0885218716 за извършване на тази услуга. Гражданите, които притежават излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, могат да го предадат безвъзмездно в помещението на Административната сграда на Община Белица. Ако вече имате нов автомобил, за стария трябва да знаете, че до предаването му на площадка за съхранение или в център за разкомплектоване, сте длъжен да го съхранявате в собствения си имот. Не го оставяйте на тротоара или в зелените площи. Община Белица има сключен договор със „СКРИНО“ ЕООД за организиране на разделното събиране и оползотворяване на отпадъци от МПС, моторни масла, гуми и други", обяви кметът на Белица.

"Намалявайки количеството на отпадъците за депониране ще увеличим възможностите на града ни за развитие на туризма, ще запазим ценни ресурси, ще спестим средства за заплащане на все по-високи такси за отчисления, ще опазим въздуха, водата и почвата от замърсявания, ще подобрим облика на общината ни", непримирим е Ревански.

Само преди градоначалникът Ревански организира над 300 души от Белица и съседните населени места за масова уборка по поречието на Места. Събрани бяха тонове отпадъци от различно естество.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook