Разпитват 222 измамени от фараонка

19/04/2021 15:41 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Стартира наказателният процес срещу фараонка, присвоила вложения на 222 души в Югозапада. Те са от Благоевград, Дупница, Кюстендил и Пловдив. Внесли са 3 500 000 лева.

Делото срещу "Дупнишка популярна каса" се разглежда в Окръжен съд-Кюстендил. Тъй като главата на семейството - Георги Близнаков, се самоуби със скок от жилищен блок в благоевградския квартал "Запад", процесът е срещу неговата съпруга Ивона Близнакова.

Срещу Близнакова са повдигнати три обвинения по различни тектво е от НК - за причинени другиму значителни вреди при извършвани банкови сделки, за пране на пари, за избягване на плащане на данъчни задължения.

Пострадалите, според обвинителния акт, от първото престъпление са 222 души. Те са призовани по 74 лица за всяка от трите определени в съда дати на заседанията.

В призовките, на пострадалите е указано, че явяването им в разпоредително заседание днес не е задължително. Делото продължава на 21 и 22 април. Предвид епидемична обстановка в страната от COVID- 19, в съдебната зала ще се разпитват последователно един след друг, без струпване на повече от петима пред магистратите в Кюстендил.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook