Кмет впрегна съселяни да снимат нарушители

17/12/2023 12:52 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Кмет започва да лови нарушители след снимки в селото, направени от жителите. Нареди им да ги пращат на личния му фейсбук или на номер във вайбър. Нестандартният начин да санкционира собственици на неправилно паркирани автомобили, които затрудняват движението по главната или затварят достъпа до второстепенните улици, е на Ибрахим Пингов от гоцеделчевското село Горно Дряново. Глобата е 200 лева за първо нарушение и 500 при повторно.

Пингов призова съселяните си щом видят такава кола, веднага да я снимат с телефона си, при гарантирана от негова страна анонимност на "фотографа". След това той ще изпраща снимките в полицията, откъдето са му обещали да привикват нарушителя и да му връчват предписание.

"Кварталният полицай няма възможност да стои постоянно в селото, затова взехме решение, за което ще ми е необходимо и съдействието на съселяните ни“, обясни кметът. Стартираната от Пингов акция срещна поздравления, а и порицания. Според част от горнодряновци това е начин да се толерира доносничеството в и без това разрушените междусъседски отношения.

„Плащаме данъци, за да ни бъде подсигурен полицай и нужният законов ред! По този начин ще увеличите напрежението между хората!“, смятат недоволните.

Пингов обаче остана непреклонен предвид наблюдението му, че щом полицаят тръгне към Дряново, през Фейсбук веднага изтича информацията, всички коли се махат, а щом служителят на реда си тръгне, отново ги изкарват на улицата.

„Относно доносничеството и междусъседските отношения, подаването на сигнал за нагло затваряне на улица не е доносничество, а сигнал за нарушение. Споменах, че анонимността е гарантирана, за да не се създават конфликти между хората. Такива сигнали и без друго получавам всяка вечер, само сега искам да са със снимка“, обясни селският управник пред struma.bg.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook