Коледна звезда над Благоевград

21/12/2020 13:07 0 Коментирай

Коледна звезда грейна в Благоевград. Светлината се засия на Полигона край града. Направиха я водачи на 50 автомобила, организирани и в очакване на Витлеемската.

Част от колите пристигнаха от столицата, други от Благоевград. "Събрахме се с приятели, за да направим Коледна украса. Смятаме да направим една звезда, за да вдъхнем надежда на лекарите в знак на съпричастност с борбата им за нашия живот“, каза пред БГНЕС организаторът Милен Чавдаров. Миналата година автомобилите им оформиха елха, а тази – Коледна звезда.

Двете най-големи планети - Юпитер и Сатурн, ще се "сближат" видимо на небето до такава степен, че човешкото око трудно би ги разделило като два отделни обекта днес. Последните почти толкова "близки съединения" на двете планети са били през 1623 г. и 1226 г. В действителност "сливането" ще се случи само видимо на земното небе, докато разстоянието между планетите гиганти няма да е малко. На 21 декември те ще бъдат разположени на почти 740 милиона километра една от друга, информират астрономите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook